Миколі Івановичу Бойку – 60!

сторінки: 41

Boiko-150x220.jpg

Доктор медичних наук, професор курсу сексології та сексопатології Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, головний науковий співробітник відділу малоінвазивної хірургії ДНУ «Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини» ДУС

Третього березня 2016 р. Миколі Івановичу Бойку виповнилось 60 років.

Після закінчення (1982) Київського медичного інституту за спеціальністю «Лікувальна справа» свій трудовий шлях Микола Іванович розпочав в Інституті урології АМН України, де пропрацював протягом 25 років – спочатку молодшим, а потім головним науковим співробітником відділу сексопатології та андрології.

У 1986 р. захистив кандидатську, а 1995 – докторську дисертацію; у 2006 р. отримав звання професора.

Близько 15 років М. І. Бойко обіймав посаду вченого секретаря спеціалізованої вченої ради зі спеціальності «Урологія», здійснюючи підготовку здобувачів до захисту дисертацій.

Протягом п’яти років був головним консультантом із сексопатології Головного управління охорони здоров`я та медичного забезпечення м. Києва, два роки – головним сексопатологом і андрологом МОЗ України, був членом та керівником Національної експертної комісії із захисту суспільної моралі.

Уміння працювати, вирішувати найскладніші завдання слугують прикладом для послідовників Миколи Івановича, який надихає, змушує повірити їх у власні сили. З ініціативи професора на кафедрі психіатрії, а згодом на кафедрі урології Національного медичного університету імені О. О. Богомольця створено курс «Основи сексології та сексопатології», де здійснюється перед- та післядипломна підготовка лікарів.

Із 1998 р. М. І. Бойко – президент Української асоціації андрології, яка є членом Міжнародного товариства андрології, а з 2005 р. – ­президент Української асоціації андрології та сексуальної медицини, організатор Всеукраїнських науково-практичних конференцій з ­андрології та сексуальної медицини, Першого конгресу з андрології та сексуальної медицини, Всеукраїнської виставки «Інтимне здоров`я – 2006» та 5-го Євро-Азійського саміту з андрології (2010). Професор регулярно виступає з доповідями на численних вітчизняних та міжнародних форумах. За сумлінну працю та значний особистий внесок у розвиток медичної освіти і науки нагороджений відзнакою МОЗ України.

Основні напрямки науково-практичної діяльності М. І. Бойка: сексопатологія, андрологія, урологія. Коло наукових інтересів професора надзвичайно широке: він досліджував особливості імунологічних механізмів фертильності, застосування цитомединів для лікування андрологічних та сексологічних захворювань, комплексного лікування хронічного простатиту, розробляв та вдосконалював методи хірургічного лікування андрологічних захворювань (фалопротезування, корекція девіацій та малих розмірів статевого члена, епідидимо-вазоанастомоз, мікрохірургія при варикоцеле тощо), займався апробацією нових фармакологічних препаратів.

М. І. Бойко – засновник хірургічного напрямку в Україні «Чоловіча естетична генітальна хірургія».

Неодноразово проходив стажування в європейських центрах андрології, зокрема в одному з найстаріших університетів Нідерландів – у м. Неймеген, Зальцбурзькому медичному семінарі з урології, відділі урології університетського шпиталю Allgemeines Krankenhaus (AKH) (Відень, Австрія), Європейській школі з андрологічної хірургії (Белград, Сербія).

Член міжнародних асоціацій та товариств: Європейської асоціації урологів (EAU), Міжнародного та Європейського товариств сексуальної медицини (ESSМ), Міжнародного товариства андрології (ISA).

М. І. Бойко є автором близько 200 наукових праць та 10 винаходів, монографій і підручників. Підготовлені ученим численні праці збагатили вітчизняну медичну науку, здобули йому повагу та заслужений авторитет не тільки в Україні, але й далеко за її межами.

Микола Іванович відноситься до категорії людей, яких вирізняє високий фаховий рівень і відповідальність при вирішенні складних завдань. Окрім наукової та організаційної роботи, він веде велику педагогічну і виховну роботу з підготовки наукових кадрів.

Член редакційної ради трьох медичних журналів: «Медицинские аспекты здоровья мужчины», «Урологія», «Пластична, реконструктивна та відновна хірургія» і головний редактор журналу «Андрологія та сексуальна медицина».

Наукова громадськість, колеги, друзі та однодумці щиро вітають Миколу Івановича з Днем народження! Нехай здійсняться Ваші заповітні мрії та відчайдушні плани, а можливі перепони на життєвому шляху будуть переборні і лише збільшують Вашу силу, дарують мудрість і досвід. Щиро бажаємо Вам і далі зберігати молодість душі, незгасний інтерес до життя, а також міцного здоров’я і довголіття!

Наш журнал
у соцмережах:

Випуски за 2016 Рік

Зміст випуску 3 (22), 2016

  1. С.П. Пасєчніков, С.В. Нашеда, В.М. Шило

  2. С.П. Пасєчніков

  3. О.Б. Прийма

  4. С.П. Пасечников

  5. М.І. Бойко, І.С. Чорнокульський, О.М. Бойко та ін.

Зміст випуску 2 (21), 2016

  1. С.П. Пасєчніков, С.В. Нашеда, О.М. Царьова

  2. І.І. Горпинченко, Ю.М. Гурженко, В.В. Спиридоненко

  3. В.К. Некрасова, Н.А. Коломийчук

  4. О.В. Рыкова

Зміст випуску 1 (20), 2016

  1. Є.А. Литвинець, О.П. Сандурський, В.І. Тріщ

  2. С.П. Пасечников, В.Н. Шило

  3. Ю.Н. Гурженко, С.В. Возианова, В.В. Спиридоненко

  4. И.И. Горпинченко, Ю.Н. Гурженко

  5. А.Г. Дьяченко, П.А. Дьяченко, С.Л. Грабовый

  6. А.А. Ковалев

  7. С.Ю. Калинченко, И.А. Тюзиков

  8. О.В. Рыкова